ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ခနောဆန်ပြုတ် ၁ ထုပ်
- နွားနို့ ၃၀၀ မီလီလီတာ
- ကန်စွန်းဥပြုတ်ပြီးသား ၅၀ ဂရမ်
- ငှက်ပျောသီး ၁ လုံး
- သီဟိုဠ်စေ့လှော် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း ၊ ချေထားပါ
- ထောပတ်သီး ၁ လုံး
- သကြား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ
- ပြုတ်ထားတဲ့ ကန်စွန်းဥကို အနှစ်ရအောင် ချေထားပါ။ ခနောဆန်ပြုတ်နဲ့ နွားနို့ကို အိုးထဲ ထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူကာ ပျစ်လာတဲ့အထိ တည်ပါ။ သကြားထည့်ပြီး ပျော်ဝင်သွားအောင် သေသေချာချာ မွှေပေးပါ။
- သကြားတွေ ပျော်ဝင်သွားပြီဆိုရင်တော့ အိုးပေါ်မှ ချပြီး ပန်းကန်လုံးထဲ ထည့်ကာ မိနစ် ၃၀ ခန့် အအေးခံထားပါ။
- ဆန်ပြုတ်အေးသွားပြီဆိုရင် ငှက်ပျောသီး၊ ထောပတ်သီးနဲ့ သီဟိုဠ်စေ့လှော်လေး ဖြူးကာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။