ဆီမကုန်ဘဲနဲ့ အသားတုကို ကြွပ်ကြွပ် ရွရွလေးနဲ့ စားကောင်းအောင်ကြော်နည်းလေးဖြစ်ပါတယ်။ စားတဲ့အခါ အသားတုထဲမှာ ဆီဝင်မနေအောင်ဘယ်လိုကြော်ရမလဲဆိုတဲ့ နည်းလမ်းကောင်းလေးပါ အသေးစိတ်ပြောပြထားပေးပါတယ်။ အထားလည်းခံသလို အစားလည်းခံတဲ့ အသားတု မြေပဲကြော် ကြွပ်ရွလေး ကြော်စားကြည့်ပါရှင်။ ငါးအမှုန့်နဲ့ ကြက်သားမှုန့်တွေမထည့်ပဲနဲ့ ကြော်မယ်ဆိုရင် သက်သက်လွတ်သမားတွေအတွက်လည်း စားလို့အဆင်ပြေတဲ့ အသားတု ဘာလချောင်ကြော်လေးဖြစ်ပါတယ်။ ကုန်ကျစရိတ်လည်းသက်သာပြီး ထမင်းအရမ်းမြိန်စေတဲ့ ဟင်းကောင်းလေးတစ်ခွက်ဖြစ်လို့ ချက်စားကြည့်ပါရှင်။
ဆက်စပ်အကြောင်းအရာများ
ဧပြီလ၏ အမြင့်ဆုံးအပူချိန်စံချိန်သစ်တင်သည့် မြို့နယ်များ
- အေးခင်
- April 26, 2023
သိမ်ဇရပ် ရွှေကျင် ဘီးလင်း သထုံမြို့တို့သည် ဧပြီလအတွက် အပူချိန်စံချိန်သစ်တင်သည့် မြို့နယ်များဖြစ်ကြောင်း မိုးလေဝသနှင့် ဇလဗေဒညွှန်ကြားမှုဦးစီးဌာနမှ ဧပြီလ (၂၆)ရက်နေ့တွင်ထုတ်ပြန်ထားပါတယ်..။ ဒါကြောင့် ဖြစ်နိုင်ရင် အပြင်ကိုသိပ်မထွက်ကြဖို့နဲ့ အပြင်ထွက်ပြီဆိုရင်လည်း […]
တရုတ်က ရှူသွင်းနိုင်သော ကိုဗစ်ကာကွယ်ဆေးကို စတင်ထုတ်လုပ် အသုံးပြု
- Admin
- October 31, 2022
တရုတ်နိုင်ငံက ဆေးထိုးအပ် အသုံးပြုပြီး ထိုးသွင်းရသည့် ကာကွယ်ဆေးများအစား ပါးစပ်မှတစ်ဆင့် ရှူသွင်းနိုင်သော ကိုဗစ်-၁၉ ရောဂါကာကွယ်ဆေးများကို စတင်ထုတ်လုပ် အသုံးပြုနေပြီဖြစ်ကြောင်း သိရသည်။ ကမ္ဘာ့ပထမဆုံးဖြစ်သည့် အဆိုပါရှူသွင်းနိုင်သော ကိုဗစ်-၁၉ […]
ဟင်းနုနွယ် စိုက်ပျိုးနည်း
- ရှင်ယွန်း
- September 12, 2023
၁။ မူရင်းဒေသ အာရှနှင့် အာဖရိကအပူပိုင်းဒေသများတွင် စတင်ပေါက်ရောက်ခဲ့သည်ဟု ယူဆရပါသည်။ မြန်မာအမည်မှာ ဟင်းနုနယ် (Amaranth) ဖြစ်ပြီး ရုက္ခဗေဒအမည်မှာ Amarantus gargeticus ဖြစ်သည်။ Amaranthaceae […]